Főoldal Élelmiszer-higiénia

Élelmiszer-higiénia

A meleg vizes kézmosás elengedhetetlen az élelmiszeriparban, az élelmiszer-biztonsági és higiéniai előírások betartása érdekében. A Teal termékcsalád egyaránt tartalmaz falra helyezhető berendezéseket, mint a Tealwash és Handeman típusok, valamint különálló melegvizes kézmosó készülékeket, mint a Hygienius, Prowash és Stallette modellek.

Élelmiszer higiéniai előírások

A friss és készételeket elkülönítve kell kezelni, annak érdekében, hogy az ételek keresztbe szennyeződését elkerülhessük. Ennek magyarázata, hogy a friss ételek tetején baktériumok és egyéb mikro-organizmusok találhatóak, míg a főtt ételek ideális szaporodási területet jelentenek az e fajta organizmusoknak, így e két ételtípus együtt kezelése a higiéniai előírások fokozott betartását követeli meg.

Felelősségvállalás az ételek kezelésében:

  • Használjon konyhai kesztyűt ha élelmiszerrel dolgozik!
  • Mindig mosson kezet alaposan szappannal, folyó meleg víz alatt!
  • Az Észak-Karolinai Egyetem kutatásai szerint egy 10 másodperces melegvizes kézmosással, sokkal hatékonyabb eredmény érhető el, mint az alkoholos kézfertőtlenítő folyadékok, zselék, vagy tisztító törlőkendők használatával!

A weboldalon sütiket (cookies) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A honlap további használatával Ön hozzájárulását adja a sütik használatához. Tudjon meg többet az oldalon használt sütikről, olvassa el adatkezelési szabályzatunkat.

A gomb megnyomásával elfogadom a sütik használatát.